21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPD-L face opoziţie

PD-L face opoziţie

Democrat-liberalii s-au manifestat, în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Dolj, ca partid de opoziţie, încercând să blocheze hotărârile promovate de alianţa PSD-PNL.

Consilierii judeţeni ai PD-L au cerut PSD, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Dolj din ianuarie, să se hotărască şi să rupă alianţa cu PNL, refăcând în cadrul legislativului judeţean o nouă majoritate, în parteneriat cu democrat-liberalii, ca o prelungire a alianţei din guvern. Pentru că PSD nu a schiţat nici un gest în acest sens, PD-L a trecut de joi într-o opoziţie efectivă, încercând să blocheze în plenul CJ Dolj toate hotărârile pe care le-au considerat vădit favorabile alianţei PNL-PSD, în detrimentul judeţului.

Profit mic şi prime mari la Parc-Turism

Prima manifestare a PD-L Dolj ca partid de opoziţie a apărut, în şedinţa de joi a CJ Dolj, la punctul 5 de pe ordinea de zi, care viza aprobarea unui proiect de hotărâre în care se stabileau indicatorii economico-financiari ai SC Parc-Turism SA, societate compusă din hotelul Parc şi restaurantul Flora, conduse de pesedistul Constantin Răducănoiu. Pedelistul Marcel Marcea a susţinut că hotelul şi restaurantul cu pricina „intră în categoria profit mic, prime mari“. „Parc-Turism este o societate comercială care trebuie să aducă profit consiliului judeţean. Din punctul meu de vedere, un profit rezonabil ar trebui să fie de cel puţin 10%, dar pentru asta trebuie să fie şi voinţă“, a spus Marcea, nemulţumit de profitul de numai 100.000 de lei pe care societatea îl propune pentru 2009.
El a ridicat problema remuneraţiilor acordate membrilor consiliului de administraţie şi cenzorilor, sume care vor totaliza, în 2009, 150.000 de lei (o dată şi jumătate cât profitul anual), în condiţiile în care guvernul Boc a dispus diminuarea drastică a acestor remuneraţii.
Supusă la vot, hotărârea a trecut totuşi cu 20 de voturi „pentru“ (PSD şi PNL) şi 14 „împotrivă“, deşi pedeliştii au susţinut că o asemenea decizie ar trebui să se ia cu două treimi din voturi, fiind vorba de patrimoniul consiliului judeţean.

Venituri prea mici din parcul industrial

Alt măr al discordiei în partenerii din coaliţia guvernamentală a fost punctul 7, privind bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Parc Industrial Craiova SA, firmă a consiliului judeţean condusă de alt om de bază al PSD, Marin Nicoli. Consilierul judeţean PD-L Cosmin Roşulescu a considerat că se pot obţine venituri mai mari de pe urma parcului industrial, aşa că pedeliştii au votat din nou împotrivă. Hotărârea a trecut, totuşi, cu 21 de voturi „pentru“ (PSD şi PNL), în ciuda aceleiaşi dispute privind cvorumul de două treimi, cu care secretarul consiliului, Gheorghe Barbărasă, nu a fost de acord.
Şi totuşi, PD-L a reuşit să împiedice o hotărâre de consiliu pentru care chiar Barbărasă a susţinut că e vorba de două treimi din voturi „pentru“. La limită, cu 13 voturi „împotrivă“, faţă de 25 „pentru“, a fost respinsă hotărârea prin care se propunea scoaterea la licitaţie a unei porţiuni din gardul Stadionului Tineretului, pentru a fi închiriată firmelor de publicitate vizuală.
Destul de timid, PD-L Dolj a pus piedici în consiliul judeţean alianţei PSD-PNL, în această şedinţă. Rămâne de văzut dacă voturile lor „împotrivă“ vor conta în următoarea rundă de negocieri PSD – PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII